Om Swedish Lorry Parts

Swedish Lorry Parts är ett svenskt företag specialiserat på reservdelar som passar till Volvos entreprenadmaskiner, Volvo/Scanias lastbilar & bussar och Volvo Penta/Scanias marine & industri. Vi såg en brist där marknaden inte kunnat le­verera reservdelar av tillräckligt hög kvalitet, till rätt pris, och det ville vi ändra på.

För att säkerställa hög kvalitet arbetar vi med egen produktion och produktutveckling. Som kund kan du känna dig fullständigt trygg med det vi levererar då våra kvalitetskrav genomsyrar hela produktionen, från inköp till färdig produkt. Tack vare en effektiv organisation har vi dessutom snabba leveranser över hela världen.

Fullt fokus på reservdelar

Tillverkning och marknadsföring av reservdelar är företagets huvudfokus och inte bara en sidoverksamhet till tillverkningen och försäljningen av fordon. Det är också anledningen till att vår leveranstillgänglighet är så stor. Vi konkurrerar med originaldelar och vår ambition är att erbjuda likvärdig eller högre kvalitet till ett mer attraktivt pris.

Swedish Lorry Parts växer

Sedan SLP grundades 1991 har företaget skapat kundkontakter över hela världen. På kontinent efter kontinent, i land efter land har SLP tillgodosett de grundläggande behoven vid reparationer av tunga fordon, vilka har visat sig vara desamma över hela världen. Vår höga produktkvalitet och leveranstillgänglighet har gjort oss kända världen över inom den tunga fordonsindustrin.  Vårt kvalificerade team ordnar årligen över 100 000 leveranser till 91 länder över hela världen. Tack vare ett välförsett lager och toppmodern logistik levererar vi normalt alla ordrar samma dag som beställning. Det redan omfattande produktsortimentet ökar med ungefär 1500 artiklar per år och är nu uppe i närmare 13 500 produkter. Företaget omsätter idag ca 277,2 miljoner SEK och har 59 anställda (2023). 

Optimal tillgänglighet

Vår höga leveranstillgänglighet har gjort oss mycket uppskattade inom den tunga fordonsindustrin. På våra artiklar så har vi normalt samma eller högre tillgänglighet än många av leverantörerna av originalprodukter. Till skillnad från exempelvis fordonstillverkarna är ju reservdelar vårt huvudfokus. Det är också anledningen till att vår leveranstillgänglighet är så stor. Drygt 65 procent av våra produkter kommer från egna verktyg och ritningar, varav största delen tillverkas i Europa. Från vår produktion går över 100 000 leveranser årligen till 91 länder över hela världen.

SLP leveranssäkerhet

Automatiserat centrallager

Vårt toppmoderna lager ligger strategiskt placerat i Kumla, mitt i ett logistiskt nav. Tack vare det geografiska läget har vi nära till alla former av transporter och kan leverera via såväl båt, flyg, lastbil som tåg. Våra kunder vet att vi är pålitliga och de ställer höga krav på effektiva leveranser av högsta kvalitet. Därför låter vi aldrig vår organisation eller tekniken bli till hinder för en snabb leverans. Vårt lager är automatiserat och tillgängligheten på artiklar är alltid stor. Normalt packas och skickas beställningarna samma dag som de beställts. I direkt anslutning till vårt lager ligger även vår produktionshall där vi sätter samman våra reparationssatser.

95% leveranstillgänglighet

Beroende på orderstorlek och transportsätt levereras beställningar samma dag som de beställts, eller inom en vecka för lagerbeställningar.  Denna webbplats använder cookies, vissa cookies krävs för att webbplatsen ska fungera och för att anpassa och förbättra din upplevelse såväl son anonym webbplatsstatistik. För mer information, besök vår sida med Integritetspolicy: https://www.slp.se/sv/integritetspolicy Sekretesspolicy .